ΠΑΤΡΑ...Τα καλύτερα με μία ματιά
Η Πάτρα είναι ο πλέον δημοφιλής προορισμός. Ξεχυθείτε στους δρόμους της και μεταδώστε την καλή διάθεση, επειδή η ζωή είναι μικρή για να είναι θλιβερή. Φυσικά, το να δείτε εύκολα και άμεσα και τα καλύτερα σημεία της πόλης, είναι εξίσου ένας καλός λόγος για να στηρίξετε τους Πατρινούς και την πόλη τους, ενώ θα σας απογειώσει η κλασική πατρινή διασκέδαση μέχρι πρωίας.
Για να προσανατολιστείτε γεωγραφικά και να δείτε την πόλη από ψηλά ανηφορίστε ως την κορυφή της Ανω Πόλης
όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό κάστρο. Στην Aνω Πόλη, η Εκκλησία του Παντοκράτορα που αποτελεί μικρογραφία της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης θα σας κλέψει το ενδιαφέρον. Ενώ σε μικρή απόσταση τα Τουρκικά Χαμάμ, που λειτουργούν ακόμη και σήμερα, θα σας κινήσουν την περιέργεια πόσο καλά θα νιώθατε μετά από μια αναζωογονητική εμπειρία.
Συνεχίστε την περιήγησή σας στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου όπου θα δείτε τα απομεινάρια του Ρωμαϊκού Ιπποδρόμου καθώς και το Ρωμαϊκό Ωδείο που είναι το αρχαιότερο της Ελλάδας. Στους χώρους του φιλοξενούνται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του «Φεστιβάλ του Δήμου της Πάτρας».
Για ανασυγκρότηση και ξεκούραση σταματήστε στην πασίγνωστη πλατεία Ψηλά Αλώνια όπου λειτουργούν άφθονα καφέ και ουζερί. Στο κατάμεστο από κόσμο κέντρο της πόλης που ασφυκτιά μερικές φορές από την κίνηση πεζών και οχημάτων, ξεχωρίζουν οι καλαίσθητοι πεζοδρόμοι με τα μαγαζιά και τις καφετέριες. Θα σας ξεκουράσει ένας περίπατος στο κέντρο της Πάτρας, ενώ θα εντοπίσετε και μικρά σουβενίρ για τους αγαπημένους σας.
Στο τέλος του πεζόδρομου των Τριών Ναυάρχων εντοπίστε τον επιβλητικό ναό του Αγίου Ανδρέα που είναι ο πολιούχος της Πάτρας. Στην προκυμαία αξίζει να βρεθείτε στο σημείο όπου έχει αναστηλωθεί ο ιστορικός Φάρος της Πάτρας και να τον απαθανατίσετε με όμορφες φωτογραφίες.
Από τα πολλά και εξαιρετικά ενδιαφέροντα μουσεία, το Παλιό και Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο με τα σημαντικά εκθέματα που προέρχονται από όλες τις φάσεις της ιστορίας της πόλης θα σας έδιναν μια συνολική εικόνα του ιστορικού παρελθόντος της Πάτρας μέσα από μια βιωματική προσέγγιση.
Εσείς που είστε και λάτρεις της τέχνης, επισκεφθείτε τη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της, ως εικαστικός θεσμός το 1988. Παρατηρήστε, μεταξύ των νέων αποκτημάτων, τα δωρηθέντα έργα των Ανδρέα Βουρλούμη, Δημήτρη Μπισκίνη, Φρεντ Έμεριχ, Αλκη Πιερράκου, Βασίλη Σπεράντζα, Όπυς Ζούνη, Κλεοπάτρας Δίγκα, καθώς και τα φοβερά χαρακτικά της Βάσως Κατράκη, Αριας Κομιανού και το γλυπτό του Γιάννη Γαΐτη «Γενικές μεταφορές σε κόκκινο και μαύρο» που αποτελεί πολύτιμη δωρεά της Εθνικής Πινακοθήκης. Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Τύπου (μοναδικό στο είδος του) είναι ακόμη δύο καλές προτάσεις για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας σχετικά με την πατρινή παράδοση και καλλιτεχνική δημιουργία.
Για το τέλος, αναζητήστε τον Πύργο της «Αχαΐα Claous» που χτίσθηκε το 1861. Εδώ λειτούργησε το πρώτο οργανωμένο σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα ελληνικό οινοποιείο. Για την ιστορία, το 1859 ο Γουσταύος Κλάους, αντιπρόσωπος της εταιρείας Φελς και Σια, αγοράζει 60 στρέμματα σε 500 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή του Ριγανόκαμπου. Έχτισε την θερινή κατοικία του και φύτεψε αμπέλια. Το 1861 ιδρύει την οινοποιητική εταιρεία Αχάια Κλάους. Βρεθείτε στην Αχάια Κλάους που έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες. Μερικές σημαντικές προσωπικότητες που επισκέφτηκαν το οινοποιείο είναι ο Όττο φον Μπίσμαρκ, ο Φραντς Λιστ, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, η Μελίνα Μερκούρη, η αυτοκράτειρα Σίσσυ της Αυστρίας, ο στρατηγός Μοντγκόμερι, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Παύλος Κουντουριώτης, ο Αριστοτέλης Ωνάσης αλλά και ο Ομάρ Σαρίφ.
Και για το σημαντικότατο «κεφάλαιο» της νυχτερινής σας εξόρμησης, η διασκέδαση είναι εγγυημένη στα διάφορα οινοπνευματοποιία, όπως το Σουρωτήρι της Κολοκοτρώνη, στο κλαμπ Lennon με τα θεματικά μουσικά πάρτι, στο Disco room ή στο Κελλάρι. Η πόλη είναι γεμάτη από φοιτητές και σφύζει από ξέφρενη διάθεση που μεταδίδεται έτσι απλά όπως τα ανοιχτά και γενναιόδωρα χαμόγελα. ΠΗΓΗ https://www.autotriti.gr/touring/news/data/ekdromes/Ta-kalytera-me-mia-matia_141413.asp
Post a Comment