ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ. Ένα νησί στα 1000 μέτρα υψόμετρο

Κάθε καλοκαίρι πλέκουμε το εγκώμιο των Κυκλάδων, θαμπωνόμαστε από τη μαγεία του Ιονίου και αποθεώνουμε τα Μοναδικά Δωδεκάνησα, τα οποία αποτελούν την καλοκαιρινή Εδέμ των επισκεπτών απ' όλον τον κόσμο. 
Σήμερα, σαν Bonus Track επιλογή, θα δούμε ένα διαφορετικό «καλοκαιρινό» προορισμό, που ξεκινάει από κορυφές και καταλήγει σε 'νησί', αλλά μόνο στα λόγια. Στη λεκτική του κατάληξη.
Το Καρπενήσι και γενικότερα ο νομός Ευρυτανίας απέχει 350 χιλιόμετρα απ' την Αθήνα κι έχει  ένα
εξαιρετικό οδικό δίκτυο όπερ σημαίνει ότι θα γλυτώσεις το κόστος και το άγχος διαθεσιμότητας των  ακτοπλοϊκών.
Οι καλοκαιρινές διακοπές σε βουνό σίγουρα δεν είναι συνήθεια για τον Έλληνα, αλλά λίγο η κρίση, λίγο οι τιμές στα νησιά που θυμίζουν  Μοντε Κάρλο, κάνουν τους εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς λιγότερο εναλλακτικούς και περισσότερο γοητευτικούς.
Το Καρπενήσι πολλοί το γνωρίζουν για τα βουνά του, αλλά μέσα σε αυτά κρύβονται ποτάμια, λίμνες, νεράιδες  και μαγικοί καταρράκτες. Βάσει μετρήσεων της UNESCO, η τέταρτη καθαρότερη ατμόσφαιρα παγκοσμίως είναι στο νομό Ευρυτανίας. Αν, λοιπόν, πάρεις την απόφαση να πάρεις τα βουνά στις διακοπές σου, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να οργώσεις το Νομό Ευρυτανίας. Εκεί θα δεις εικόνες και θα ζήσεις εμπειρίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τη θάλασσα και τις αμμουδιές.
Κράτα κι αυτό: κάθε περιοχή και σημείο από αυτά που σου παρουσιάζουμε είναι προσβάσιμα μόνο το καλοκαίρι, ελέω Ευρυτανικού χειμώνα. Ένας ακόμα λόγος για να κάνεις την επίσκεψή σου εκεί τώρα, με τις μεγάλες ζέστες.

Φαράγγι 'Πάντα Βρέχει'

Το φαράγγι 'Πάντα Βρέχει είναι νότια του Καρπενησίου, στο δρόμο προς Προυσό και πίσω απ το Βουνό Καλιακούδα. Είναι προσβάσιμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο παραμυθένιο μέρος. Η αίσθηση του να σε περιλούζει το νερό καταρράκτη, για όποιον δεν την έχει νιώσει, είναι εμπειρία ζωής.
ΠΗΓΗ: http://www.oneman.gr. Βασίλης Κωστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.