Ερεσός Λέσβου

Η Ερεσός είναι μια από τις πιο γνωστές για την ιστορία και τις ομορφιές της κωμοπόλεις στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λέσβου. Διατηρεί ατόφιο το παραδοσιακό της στοιχείο, κάτι το οποίο μπορείτε να αντιληφθείτε από τα θαυμάσια αρχοντικά που στολίζουν το χωριό και από τα μοναστήρια. Aπ’ αυτά ξεχωρίζει η Μονή Πιθαρίου, που βρίσκεται σε μια μικρή καταπράσινη λεκάνη
σχηματισμένη ανάμεσα σε γυμνούς ηφαιστειακούς δόμους που συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.
Καθώς κατευθύνεστε δυτικά θα συναντήσετε σε υψόμετρο 300μ. μέσα σε μια άγονη πλαγιά το χωριό της Άντισσας. Αξίζει να δείτε τα ερείπια του ενετικού κάστρου, τα ίχνη από τα τείχη της αρχαίας πόλης της Άντισσας και τη λαογραφική συλλογή που εκτίθεται στο πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.
Μπορείτε να κάνετε επίσης μια στάση στο όμορφο χωριό του Μεσοτόπου για να πιείτε έναν καφέ στην πλατεία κάτω από τα πλατάνια και μετά να κατεβείτε παραλιακά στο Ταβάρι, τον παραθαλάσσιο οικισμό με την όμορφη παραλία και το λιμανάκι όπου δένουν βάρκες και καΐκια. Κοντά στο Ταβάρι βρίσκονται οι παρθένες παραλίες του Χρούσου και του Ποδαρά.
Κατεβαίνοντας προς τη Σκάλα Ερεσού μια όμορφη αλέα 4 χλμ. με μουριές και λεύκες αριστερά και δεξιά ενώνει το ορεινό χωριό με τον παραθαλάσσιο οικισμό του. Η θάλασσα είναι κρυστάλλινη και η αμμουδιά της εκτείνεται σε μήκος 2,5 χλμ. Στην παραλία θα δείτε και τη «γαλάζια σημαία» της Ευρώπης, αφού πρόκειται για μια από τις καθαρότερες θάλασσες της Μεσογείου.
Η Σκάλα Ερεσού αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς στο νησί και έρχεται πολλές φορές πρώτη στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Τα γραφικά ταβερνάκια και καφενεία, τα περιποιημένα εστιατόρια και τα καλαίσθητα lounge μπαρ πάνω στις ξύλινες εξέδρες λίγα μόλις μέτρα από εκεί όπου σκάει το κύμα δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.