Ταξίδι στο Άνω και Κάτω Κουφονήσι! Μαγικές μικρές Κυκλάδες (pics)

Δύο νησίδες είναι ικανές να προσελκύσουν εκατοντάδες επισκέπτες και να μετατραπούν σε έναν από τους πλέον πολυσυζητημένους, εναλλακτικούς καλοκαιρινούς προορισμούς. Τα ξακουστά Κουφονήσια αποτελούνται από το Άνω και Κάτω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων, ενώ
χωρίζονται μεταξύ τους από ένα στενό πορθμό πλάτους 200 μ..
Ανήκουν στην ομώνυμη κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει εκτός από τα δύο Κουφονήσια και το νησί Κέρος, καθώς και αρκετές μικρότερες νησίδες γύρω από τα κύρια νησιά. Η Κέρος που είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με το όνομα τους, είναι ένα μικρό ακατοίκητο νησί, 15,2 τ.χλμ., που όμως φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα του κυκλαδικού πολιτισμού.
Ο παράδεισος ξεκινά από το Άνω Κουφονήσι, που κλέβει τις εντυπώσεις με τις θεϊκός του παραλίες. Πορί και Φοίνικας πρωταγωνιστούν, όπως άλλωστε και οι παραλίες Χαροκόπου και Πλατιά Πούντα που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο. 
Ο οικισμός της Χώρας στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που σαγηνεύει με την γραφικότητά του. Γλάστρες με γεράνια, ασπρισμένοι τοίχοι σας κάνουν να ερωτευτείτε ενώ το βράδυ το σκηνικό ζωντανεύει με το Πάνω Κουφονήσι να ξεχειλίζει από ζωή. 
Το Κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο, καθώς διαθέτει μόνο μερικές κατοικίες ψαράδων και κατοικείται κυρίως το καλοκαίρι. Άξια αναφοράς, βέβαια, είναι και μια γραφική εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία, που είναι κτισμένη επάνω σε αρχαία ερείπια, αλλά και οι παραλίες Νερό, Πεζούλια και Φύκιο  που σας περιμένουν να βουτήξετε στα καταγάλανα νερά τους.  






Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.