Γιαννισκάρι: Η αγαπημένη απόδραση των Πατρινών- Κάτι σαν τον τοπικό, ακόμη κάπως ήσυχο ...παράδεισο

Άν φτάσεις σε αυτή την παραλία καθημερινή και πριν τη δύση του ήλιου, ίσως και να βρεις κρυμμένο ανάμεσα στους κόκκους της άμμου, το ...πινέλο του θεού. Η ομορφιά της εξαρτάται άμεσα από το βασικό της μειονέκτημα: για να την προσεγγίσεις χωρίς να βγεις από το αυτοκίνητο σαν ζαλισμένο κοτόπουλο, καλό θα είναι να έχεις μεριμνήσει αυτό να είναι 4χ4.
Γιατί όσο και αν έχει βελτιωθεί ο δρόμος που οδηγεί στο Γιαννισκάρι, δεν παύει να είναι ειδικών
απαιτήσεων, ιδίως στα 3 τελευταία χιλιόμετρα, όπου έχουμε χωματόδρομο και θα πρέπει να παρακαλάς να μην διασταυρωθείς με αμάξι από την αντίθετη κατεύθυνση, πρώτον διότι θα τρελαθείς στη μανούβρα, δεύτερον επειδή θα σε φάει η σκόνη.
Αυτό βεβαίως για πολλούς δεν είναι καθόλου κακό. Λειτουργεί μάλλον αποθαρρυντικά για όσους αγαπούν τις ανέσεις και αβαντάρει την επιδίωξη της ηρεμίας σε ένα περιβάλλον στο οποίο δεν φτάνουν οι ορδές των κολυμβητών με την ίδια ευκολία με την οποία εκδράμουν σε άλλες πολυσύχναστες παραλίες.
Ωστόσο, όσο και αν ο δρόμος βάζει τα εμπόδιά του, ούτε αυτή η λατρεμένη παραλία της Αχαϊας, η στρωμένη με άμμο από άκρη σε άκρη, με φόντο ένα υπέροχο δάσος, καθίσταται δυνατόν να παραμείνει ανέπαφη από τις ....παρελάσεις των Σαββατοκύριακων.
Παρά ταύτα διατηρεί ακόμη την ομορφιά της...δυσκολίας. Δεν θα βρείτε ούτε ομπρέλες προς ενοικίαση σε όλο της το μήκος, ούτε ντους για μετά το μπάνιο. Είτε θα κουβαλήσετε μαζί σας ομπρέλα για τον ήλιο (οι ψάθινες της καντίνας είναι σχετικά λίγες για τις ημέρες αιχμής και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε) είτε θα την επιλέξετε έχοντας γνώση της αναγκαστικής παραμονής με το αλάτι για κάποιες ώρες.
Βεβαίως και εδώ τα Σαββατοκύριακα θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα πάρκινγκ, καθώς όταν φτάνεις στην παραλία ανακαλύπτεις ότι είχαν και άλλοι την έμπνευση να τραβήξουν μέχρι τέλους χωρίς να σταματήσουν σε ένα πλάτωμα που υπάρχει λίγο πριν και να περπατήσουν 5 λεπτά για να φτάσουν στην παραλία.
Σημείωση για παράτολμους: είναι πολλά τα Ι.Χ. που φτάνουν στη παραλία και κολλάνε στο χώμα, ενώ, δυστυχώς, ακόμη και στο Γιαννισκάρι θα βρεις τους γνωστούς ανεγκέφαλους που δοκιμάζουν το 4χ4 στην άμμο και στα νεύρα των θαμώνων. Ναι, θα βρείτε ορισμένα δίπλα στο κύμα.ΠΗΓΗ http://tempo24.news/eidisi/131851/gianniskari-i-agapimeni-apodrasi-ton-patrinon-kati-san-ton-topiko-akomi-kapos-isyho

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.