Ποδηλασία βουνού στην Ελλάδα: δημοφιλείς διαδρομές

mountain biking1. Βαρυμπόμπη: Λίγο έξω από την Αθήνα, βρίσκεται ο παράδεισος της ποδηλασίας βουνού. Πάνω από τα πρώην βασιλικά κτήματα, σε μία πευκόφυτη περιοχή 30.000 στρεμμάτων θα ευχαριστηθείτε δράση, σε υψόμετρο από 320μ. έως 850μ.
2. Κανάλι του Ασωπού: Στην πεδιάδα
του ποταμού Ασωπού βρίσκεται το κανάλι, που φέρνει νερό από τον Μόρνο. Το κανάλι αυτό είναι ανοιχτό και ο δρόμος δίπλα του στρώνει μπροστά σας μια όμορφη και εύκολη διαδρομή για ποδηλασία.
3. Ορεινή Αρκαδία: Αφετηρία, το όμορφο χωριό Βυτίνα. Σε μία διαδρομή 60χλμ., με λίγες και εύκολες ανηφόρες, θα περάσετε από τη Δημητσάνα και τη Στεμνίτσα και θα επιστρέψετε από ασφαλτόδρομο στην καρδιά του βουνού.
4. Λίμνη Πλαστήρα: Κοντά στην Καρδίτσα, ένας γνωστός ποδηλατικός προορισμός. Ολόγυρα, οι άγριες κορυφές των Αγράφων, η Nιάλα και το Φλυτζάνι, κάνουν το τοπίο πραγματικά αλπικό. Ακόμα και την άνοιξη, στα 800μ. υψόμετρο, ο αέρας είναι κρύος.
5. Λίμνη Αώου: Συγκλονιστική κυκλική διαδρομή στα όρια του Εθνικού Δρυμού Πίνδου, δίπλα στη Βάλια Κάλντα.
6. Όρος Βίτσι–Νυμφαίο: Ξεκινάτε από το χωριό Πολυκέρασος (υψόμετρο 1.250μ.), περνάτε από δάσος με οξιές, από το εγκαταλελειμμένο χωριό Περικοπή και καταλήγετε στο γραφικό Νυμφαίο. Εξαιρετική διαδρομή για ποδηλασία βουνού.
7. Λάδωνας: Μοναδικά μονοπάτια και δασικοί δρόμοι δίπλα στον ποταμό Λάδωνα σας περιμένουν για εξερεύνηση. ΠΗΓΗhttp://www.discovergreece.com/el/sports-and-adventure/mountain-sports/mountain-sports-top

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.