Ταξίδι στην Μάνη: 5 κορυφαίες Εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε! (photos)

Ταξίδι στην Μάνη: 5 κορυφαίες Εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε! (photos)Ανάμεσα σε δύο υπέροχους νομούς η Μάνη μαγεύει με τα βραχώδη τοπία της,κ τους πετρόκτιστους πύργους, τις κομψές βοτσαλωτές παραλίες της και τα upscale ξενοδοχεία που φιλοξενεί.
Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό θέρετρο όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους τουρίστες. Φέτος, μάλιστα, ήταν ένας από του λόγους που ο Lonely Planet ανέδειξε την Πελοπόννησο σε Νο1 προορισμό στην Ευρώπη για το καλοκαίρι.

Βόλτα στα διατηρητέα πυργόσπιτα και χάζι στο ηλιοβασίλεμα
Παλιά και καινούργια κτίρια υπακούν στην παραδοσιακή μανιάτικη αρχιτεκτονική. Το Λιμένι αποτελούσε έδρα και λιμάνι των Μαυρομιχαλαίων, ενώ ο Γερολιμένας, πιο απόμακρος και απομονωμένος, ήταν επί Τουρκοκρατίας ένα από τα ορμητήρια των Μανιατών πειρατών και σπουδαίο σπουδαίο αλιευτικό καταφύγιο στη συνέχεια. Σήμερα, πάλι, βρίσκονται εδώ ορισμένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής, η φήμη των οποίων έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.
Aκόμη και αν τριγυρίσετε για να γνωρίσετε και τη γύρω περιοχή όπως τους οικισμούς Νέο Οίτυλο, Καραβοστάσι και Οίτυλο, μη ξεχαστείτε. Επιστρέψτε για να δείτε το ηλιοβασίλεμα που έχει καταπληκτικό κόκκινο χρώμα.
Πεζοπορία στην άκρη της Ευρώπης
Λίγο μετά τη Βάθεια, θα συναντήσετε το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης: το ακρωτήριο Ταίναρο. Ο δρόμος φτάνει ως ένα σημείο και έπειτα απαιτείται περπάτημα, μέχρι το φάρο και επιστρέψετε (είναι 2 χιλιόμετρα περίπου, 40΄ εύκολης σχετικά πεζοπορίας). Φτάνοντας στο φάρο, πάρτε το χρόνο σας και ατενίστε τη θάλασσα του Νότου. Είναι... μαγεία.
Περιπέτεια στο Σπήλαιο Διρού
Μια απίστευτη περιήγηση σε ένα απόκοσμο και μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα! Η ύπαρξη του σπηλαίου ήταν γνωστή ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, αυτοί όμως που το εξερεύνησαν συστηματικά είναι οι σπηλαιολόγοι Γιάννης και Μαρία Πετροχείλου, μισό αιώνα αργότερα. Η τουριστική διαδρομή έχει συνολικό μήκος 1.500 μ., από τα οποία τα πρώτα 1.200 είναι λιμναία και θα τα κάνετε με λέμβο (και οδηγό-ξεναγό κάποιον από τους ντόπιους εργαζομένους στο σπήλαιο). Το βάθος του νερού είναι από 30 εκατοστά μέχρι και 30 μέτρα, ενώ στη διάρκεια της βαρκάδας θα δείτε σταλακτίτες σε αποχρώσεις ροζ, λευκού, κόκκινου και σοκολατί, από το θείο, το ασβέστιο, τον σίδηρο και τον άργιλο που εντοπίζονται στην περιοχή. Επίσης, θα περάσετε και από διάφορες «αίθουσες», τις οποίες το ζεύγος Πετροχείλου βάφτισε με ευφάνταστα ονόματα, όπως Θάλασσα των ναυαγίων, Αίθουσα των ονείρων, Λιμανάκι της ευτυχίας και Σοκολατένια σάλα!
Info: Τ/27330-52.222-3, wwwdiroscave
Εξόρμηση στις διάσημες παραλίες της Στούπας
Στο παρελθόν η Στούπα ήταν ένα ήσυχο ψαροχώρι με λίγους μόνιμους κατοίκους. Οι τρεις πανέμορφες παραλίες που διαθέτει όμως -η κεντρική ακριβώς μπροστά στο χωριό, η Χαλικούρα στο νότιο μέρος του και η μεγάλη και φημισμένη Καλογριά στα βόρεια- ήταν ικανός λόγος για να αναπτυχθεί τουριστικά και να φτάσει να προσφέρει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία χιλιάδων τουριστών.
Η παραλία της Καλογριάς, υπήρξε και ο τόπος όπου έζησαν το 1917-1918 ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Αλέξης Ζορμπάς, οι οποίοι δούλευαν στα εγκαταλελειμμένα σήμερα ορυχεία της Πραστοβάς, όπου και γνωρίστηκαν. Εδώ εμπνεύστηκε και έγραψε ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας το αριστούργημα «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», και με αυτό το βιβλίο στο χέρι καταφθάνουν πολλά χρόνια τώρα στη Στούπαχιλιάδες ξένοι επισκέπτες, κυρίως Ευρωπαίοι. Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, έρχονται και ξανάρχονται, έχουν αναπτύξει φιλίες και δεσμούς με τον τόπο και τους ανθρώπους του, ενώ ουκ ολίγοι έχουν αγοράσει σπίτια στην περιοχή και μένουν πια μόνιμα.
Εναλλακτική διαμονή σε ταϊλαδέζικο θέρετρο με φόντο τον Ταϋγετο!
Στην περιοχή του Γυθείου, σε κοντινή απόσταση από το γραφικό λιμάνι θα συναντήσετε ένα ξενοδοχείο που θυμίζει Ταϊλάνδη. Μόλις 600 μ. από την πλατεία του χωριού, το ξενοδοχείο 3* Μαραθέα, που συνδυάζει δάσος, βουνό και θάλασσα, με θέα στην οροσειρά του Ταΰγετου και μεγάλες, ήσυχες παραλίες βρίσκονται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο.
Μέσα σε ένα παρθένο τοπίο με πυκνή βλάστηση, ανέγγισχτο από τον μαζικό τουρισμό ένα λιθόκτιστο κτήριο προσφέρει εναλλακτική διαμονή, χάρη σε μια ομάδα πεπειραμένων καθηγητών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που παρέχουν σεμινάρια γλυπτικής - ζωγραφικής και εργαστήριο ψηφιδωτών, μαθήματα yoga, σεμινάρια Ρέικι(Reiki), γιαπωνέζικης φυσικής ενεργειακής τεχνικής, μαθήματα Τάι Τσι (Tai Chi).
Παράλληλα, διοργανώνονται πεζοπορικές εξορμήσεις και πολιτιστικές ξεναγήσεις, για γνωριμία της ιστορίας του τόπου. ΠΗΓΗ http://www.kalamatatimes.gr/kalamata/topika-nea/item/10423-taksidi-stin-mani-5-koryfaies-empeiries-pou-den-prepei-na-xasete-photos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.