Κάτω Νησί, Παραλία της Παναγίας

Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί και απέναντι από τις ακτές της Μάνης, βρίσκεται η παραλία της Παναγίας. Πρόκειται για μεγάλη αμμώδη παραλία με βαθιά καταγάλανα νερά.  Κατά μήκος της υπάρχουν σπάνιοι αμμόλοφοι και δάσος από θαλασσόκεδρα. Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα γνωστά «νησιά της Παναγίας», οι τρεις νησίδες, Κασέλα, Πρασονήσι και Λεφτό νησί, που μαζί τις ξεροπούλες την περιβάλουν και την προφυλάσσουν.
Το χειμώνα λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, τη γνωστή στους ντόπιους «Λιμνίτσα».

Την όμορφη παραλία με τα κρυστάλλινα νερά και τη χρυσή άμμο κοιτά από ψηλά ο ναός της Παναγίας της Κατωνησιώτισσας, ιερό σύμβολο για τους Κατωνησιώτες.
Η εκκλησία της Παναγίας και η παραλία με τα νησιά, σε συνδυασμό με τον επιβλητικό αλλά ήρεμο χαρακτήρα της περιοχής, διαμορφώνουν ένα μοναδικό λακωνικό τοπίο. Εδώ, στο Κάτω νησί, στην παραλία της Παναγίας, βασιλεύει  ήλιος της Ελαφονήσου. ΠΗΓΗ http://elafonisos.gov.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%86%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%BF%CF%82/%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.